Tarinamme

Elimme kesää 2007, kun lähdin InterRail-matkalle Eurooppaan. 30 päivässä kävimme 16 kaupungissa ja koimme uskomattomia seikkailuita. Matkalla kiinnitin huomiota, että muualla oli paljon hienompi postikortteja  kuin meillä Suomessa ja erityisesti Helsingissä.

Selvittelin, että eikö tosiaan kukaan olisi valmis ottamaan koppia haasteesta ja päivittämään Suomen matkamuistotarjonnan tälle vuosituhannelle. Sopivaa tahoa ei löytynyt, joten kävin itse tuumasta toimeen ja kuvasin Helsinkiä ahkerasti vähän joka kulmasta. Vasta tässä kohtaa pohjalaiselle pojalle kaupunki tulikin vasta tutuksi. Samalla jouduin opettelemaan painosanastoa, kuvien käsittelyä, taittamista ja kaikki yritysmaailman kiemurat. 

Keväällä 2008 painatin ensimmäiset haitarimallin postikortit ja siitä tämä kaikki lähti. Kesällä jo kaivattiin yksittäisiä kortteja ja kyseltiin, eikö saisi myös muita valokuviin perustuvia tuotteita. Tie matkamuistotukkuriksi oli auennut.  

Keväällä 2009 otin yhtiökumppanikseni Pasi Liukkosen, jonka kanssa perustimme Happy Orange Oy:n. Vuodet vierivät ja tuotevalikoimamme kasvoi vuosi vuodelta. Helmikuussa 2012 oli aika palkata ensimmäinen ulkopuolinen työntekijämme. Määrätietoinen työ tuotti tulosta ja pikkuhiljaa pystyimme myös maksamaan itsellemme palkkaa. 

Tulevina vuosina palkkasimme lisää työntekijöitä, laajensimme matkailutarvikkeisiin ja liikelahjoihin. Onnistunut tarina kokonaisuudessaan.  Kuitenkin kahden johtajan malli kävi haasteelliseksi  työntekijämäärän kasvaessa ja kesällä 2016 tuli aika, jolloin päätin, että nyt on aika kirkastaa yrityksen suunta ja antaa sille yksi selkeä johtaja. Annoin Pasille mahdollisuuden joko myydä osuutensa tai ostaa osuuteni yhtiöstä, ja Pasi päätti, että  hän haluaa ostaa minut ulos ja viedä tarinaa eteenpäin. Tein siis onnistuneen exitin ja pääsin viettämään enemmän aikaa pienten lasteni kanssa. Molemmat olimme varmasti tyytyväisiä lopputulokseen. 

Vuoden verran sain rauhassa seurata sivusta toimialan kehittymistä, kunnes useampi asiakas esitti vienon toiveen, että harkitsisin paluuta matkamuistotukkuriksi. Päätin vastata kysyntään ja näin sai alkunsa uusi ja uljas Oy Giftis Ab.

Klaukkalassa 1.10.2018

Ismo Männistö